مقالات

ارسال حواله به آمریکا

حواله به آمریکا

در شرایط موجود که ایرانیان ساکن آمریکا از لحاظ کثرت، در رتبه اول قرار دارند، یکی از اساسی ترین نیازهای ایشان که به قصد تحصیل ، تجارت و یا مهاجرت می باشد، انتقال پول به آمریکا و یا واریز پول به حساب در آمریکا است.

با این که سیستم بانکی در دو کشور آمریکا و کانادا شبیه به هم می باشد ، شرایط و قوانین جابجایی پول و واریز پول به حساب در آمریکا در مقایسه با کانادا یکسان نیست.،یک سری مباحث تحریمی که الزام به دریافت لایسنس افک را ایجاد می کند وجود دارد که بحث ورود پول از خارج آمریکاست که راجع به تک تک آنها صحبت خواهیم کرد. بطور معمول شما برای این که بتوانید از کشوری که مورد تحریم آمریکا می باشد به حساب خود در آمریکا پول واریز کنید نیاز به دریافت لایسنس اوفک یا اجازه نامه ورود پول به صورت خاص دارید. اینکه اساسا آیا شما نیازی به دریافت لایسنس اوفک دارید یا خیر، یک بحث کاملا تخصصی است.

*در نهایت چیزی که می‌توان گفت این است که جهت دریافت لایسنس اوفک بهتر است با وکیل آشنا به امور مالی و سرمایه گذاری خارجی و ترجیحا ایرانی مشورت شود. *

__ آیا بدون دریافت افک نیز میتوان پول جابجا کرد؟ __

بعد از دریافت مجوز اوفک ، معمولا باید به بانک خود اعلام کنید که قصد دارید از ایران پول بیاورید. پیرو آن نیز به صرافی مراجعه کرده و بطور مثال درخواست جابجایی 200 هزار دلار آمریکا می کنید. صرافی صد در صد داخل همان حواله ی شما یا وقتی که پول را بخواهد از یک کشوری به حساب شما واریز کند شماره اوفک را نمی تواند ذکر کند .در واقع شما لایسنس آن را دارید اما طبق آن دستورالعملی که به شما داده شده، شماره اوفک داخل حواله شما نمی‌تواند قید شود. مگر این که نیاز نباشد داخل حواله اسمی از اوفک آورده شود. نکته دیگر این است که حواله های با منشا خارج از آمریکا همیشه از مسیری خارج از ایران مانند ترکیه،‌ دوبی، مالزی یا کشورهای دیگر انجام می شود و در واقع منشا پول ایران نمی باشد.

البته قوانین دایم در حال تغییر هستند و بهتر است جدیدترین آپدیت را از وکیل و صرافی جویا شوید.

  • در نهایت نکته مهم این است که هیچ ارتباط مستقیمی بین مبدا ارسال پول و کشور ایران ممکن است درواقع وجود نداشته باشد.*

بطور مثال فرض کنید فردی منزلش را در ترکیه فروخته است و پول خود را به صراف می‌دهد، صراف آن پول را برای شما حواله می کند. در این مثال، اصلا منشأ این پول ایران نیست، منشأ آن خود ترکیه است و ربطی به ایران ندارد و در واقع مانند این است که آن فرد خانه اش را فروخته و پولش را واریز به حساب خود کرده است. طبیعتا اینجا بحث ریال وجود دارد و در عمل به ازای این پول، وجه ریالی در ایران پرداخت می شود ولی از دید بانک های مبدا و مقصد هیچ ارتباط مستقیمی بین این پول و ایران وجود ندارد.

__روش های واریز پول از طریق صرافی به آمریکا: __

معمولا پول ها از طریق صرافی به دو روش به آمریکا واریز می شود : یا از داخل آمریکا یا از بیرون آمریکا.

روش اول: واریز پول به حساب از بیرون از آمریکا پول هایی که از بیرون آمریکا واریز می شود هزینه ش (نرخ واحد و کارمزد آن) بیشتر از حواله از داخل آمریکا است.در این روش از بانکی خارج از آمریکا به حساب شما مبلغ از طریق شبکه سوویفت واریز می شود.

روش دوم : واریز پول به حساب از داخل آمریکا واریز پول به حساب از داخل آمریکا از لحاظ قیمت به مراتب کمتر از حواله وایر است و اگر سورس پول مشکل دار نباشد( آن هم بستگی به آن صرافی ای که این کار را انجام می دهد ،دارد )، این وجه خیلی راحت و به تدریج به صورت چک یا money order یا حتی وایر از داخل آمریکا وارد حساب شما می شود و شما می توانید از آن استفاده کنید بدون آن که مشکلی پیش بیاید. در واقع پول از داخل آمریکا به حساب شما واریز می شود که آن هم یک سری نکاتی دارد که بهتر است با صرافی در مورد آن مشورت کنید.

امکان واریز داخلی به همه بانک ها امکان پذیر نیست. در این موارد از نوع دیگر حواله داخلی،بنام وایر استفاده می شود. بدین معنی که مبلغ دلاری در یک حسابی موجود می باشد و این امکان وجود دارد تا در یک transaction به حساب شما واریز گردد. حواله وایر داخلی بین ۳۰ تا ۴۰ دلار هزینه دارد.

نکته در مورد حواله داخلی : این کار در آمریکا بصورت رسمی و با رسید صرافی انجام نمی شود و شما در واقع هیچ مدرکی از سمت صرافی دریافت نمی کنید ولی به هرصورت یک روش خیلی جهت انجام حواله آمریکا می باشد. امکان واریز به بانک های اصلی آمریکا مانند بنک آف آمریکا، مورگان چیس و ولزفارگو بدون محدودیت سقف یا کف مبلغ امکان پذیر است. تعدادی از صرافی ها رقم های پایین انجام نمی دهند مثلا اُردر های زیر ۵۰۰۰ دلار ولی بیشینه آن شاید 100هزار یا 200 هزار دلار می تواند باشد . این مورد هم باز بستگی به وضعیت بازار و موجودی ها دارد که باید از صراف پرس وجو بفرمایید.

نکات دیگر در مورد حواله به آمریکا را اینجا مطالعه نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *